NATJECANJE „SIGURNO U PROMETU“: Ekipa Brodsko-posavske županije deseti puta prva u Hrvatskoj

Datum objave: 04. 6. 2018.

Učenici OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela pod vodstvom učitelja Mate Šimunovića osvojili prva dva mjesta u kategoriji dječaci i prvo mjesto u kategoriji djevojčice i odlaze na Europsko natjecanje u Mađarsku.
U Rovinju je od 22.-25.5.2018. godine održano 26. DRŽAVNO NATJECANJE učenica i učenika osnovnih škola u poznavanju prometnih i sigurnosnih pravila upravljanja biciklom pod nazivom „SIGURNO U PROMETU“.
26. državno natjecanje „Sigurno u prometu”, u organizaciji Hrvatskog autokluba, Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, Agencije za odgoj i obrazovanje i Ministarstva unutarnjih poslova RH, održano je u Osnovnoj školi „Jurija Dobrile“ u Rovinju. Na natjecanju su sudjelovale ekipe učenika petih i šestih razreda osnovne škole, iz svih županija, a svaka ekipa ima četiri natjecatelja i to dvije djevojčice i dva dječaka koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima. Nastupila je tako 21 ekipa s ukupno 84 natjecatelja.
Pojedinačni pobjednici ovogodišnjeg državnog natjecanja su:
Pobjednici natjecanja, prve dvije djevojčice i prva dva dječaka predstavljati će ekipu Hrvatske na europskom natjecanju koje će se održati krajem rujna u Mađarskoj. Dakle u ekipi Hrvatske bit će troje učenika iz OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela.
Ekipu Brodsko-posavske županije predstavljalo je troje učenika iz OŠ Ivana Gorana Kovačića iz Starog Petrovog Sela i jedna učenica iz OŠ“Viktor Car Emin“ iz Donjih Andrijevaca Mateja Nosić koja je u pojedinačnom poretku djevojčica zauzela 18. mjesto.
Učenike je za natjecanje pripremio i vodio njihov učitelji tehničke kulture Mato Šimunović, OŠ Ivana Gorana Kovačića Staro Petrovo Selo i Ančica Jularić OŠ“Viktor Car Emin“ iz Donjih Andrijevaca.
Do sada su učenici iz Starog Petrovog Sela u ekipnom djelu natjecanja bili 10 puta prvi, 5 puta drugi i 3 puta treći u Hrvatskoj a sa ovih troje učenika 25 učenika iz Petrovoselske škole predstavlja Hrvatsku na Europskom natjecanju.